Přeskočit na hlavní obsah

Nepříjemné nehody během menstruace

Menstruace začala, vy jste se proti ní vyzbrojily extra savou vložkou, a přesto prosákla. Taková nepříjemnost se dokáže objevit v té nejnevhodnější chvíli. Naštěstí existuje řešení, jak takovým nehodám předcházet. A těch nehod je mnohem víc, které nás trápí.

1. Protečení

Při silné menstruaci je někdy opravdu těžké vyjít do ulic. Většinou jsme ve stresu a přemýšlíme, zda je vše v pohodě nebo ne. Pro mužské oko to může být odstrašující, ale řekněme si na rovinu, menstruace je přirozená věc, za kterou se nemůžeme stydět. A někdy se nám to prostě stane. 

S tímto problémem by vám mohly pomoci Noční nebo Extra silné vložky Gentle Day v kombinaci s menstruačními kalhotkami.

2. Nadýmání

Možná ne u všech žen, ale u většiny se objevují i ​​problémy s nadýmáním. Ty často doprovázejí i bolesti a křeče. Za bolest a nadýmání mohou prostaglandiny - látky, které způsobují stahování svalů, aby se z těla vyloučila stará tkáň přes krček dělohy do pochvy. Je jasné, že těchto příznaků menstruace by se chtěla zbavit každá žena. Jednoznačně patří mezi nepříjemné záležitosti, s nimiž se musíme vypořádat.

3. Zápach

Mezi další nepříjemnost zařadíme i zápach, který se někdy při menstruaci objevuje. Způsobují ho bakterie, které se začnou množit v menstruační krvi při nedostatečné hygieně. Tím máme na mysli méně častou výměnu vložek. Pokud si vložku nebo tampon neměníte alespoň každé 3 - 4 hodiny, bakterie se mohou rozmnožit a způsobovat vám zdravotní problémy. 

Pokud se chcete zbavit zápachu častým mytím mýdlem nebo nošením voňavých intimek, dejte si pozor. Jejich nepřiměřené používání způsobuje oslabení přirozeného prostředí pochvy. Myjte se raději emulzí s neutrálním pH a noste neparfémované anionové vložky Gentle Day, které eliminují tvorbu bakterií, a tím pádem vás zbaví i zápachu. 

4. Když to přijde dřív

Když žena nemá pravidelný cyklus, je opravdu těžké odhadnout, kdy asi menstruace začne. Ale i při pravidelném cyklu se může stát, že naše dny přijdou o něco dříve nebo později. Problém ale nastane tehdy, pokud nemáte u sebe tampon ani vložku. Pokud jste zrovna s dobrou kamarádkou, určitě vás zachrání a tampon či vložku vám daruje. Ale když jsou kolem vás pouze neznámé ženy, do žádosti o intimní pomůcku se vám nebude chtít.

Nejlepší rada zní: Mějte vždy u sebe hygienicky zabalenou vložku. Existují i ​​uzavíratelné obaly v různých vzorech, do kterých tampon a vložku schováte. Pokud si nejste jisté, kdy menses přijde, dejte si alespoň intimku, ta vám také na chvíli pomůže, když se menses spustí.