Přeskočit na hlavní obsah

Zabojujte proti bakteriím v pochvě

Není žádným tajemstvím, že správná hygiena předchází řadě gynekologických problémů. Ani s hygienou to však není třeba nijak přehánět. V pochvě ženy se nacházejí nejen „špatné“ bakterie způsobující různá onemocnění a infekce, ale také „dobré“ bakterie, které si právě přílišnou hygienou ženy sami ničí.

Hodnota pH není pouze číslo

Ženská pochva je osídlena velkým množstvím mikrobů, které spolu s poševní sliznicí vytvářejí dynamickou rovnováhu a zdravé prostředí. Nejdůležitější součástí vaginálního prostředí jsou laktobacily. Ty produkují kyselinu mléčnou, a tak udržují potřebnou kyselost pochvy, tedy její pH. Právě zvýšená hodnota pH v pochvě může způsobit propuknutí infekce

Změny pH ve vaší pochvě mohou vzniknout i používáním hygienických produktů s nevyváženou hodnotou pH. Pokud vám záleží na udržení si zdraví intimních partií a chcete se cítit pohodlně, pomoci vám může emulze Gentle Day určená právě pro intimní hygienu. Ta se zaměřuje především na udržení vyvážené hodnoty pH ve vaší pochvě, čímž dokážete předcházet případným infekcím a mykózám. 

Konec dlouhým vanám a voňavým mýdlům

Je zcela přirozené, že po dlouhém dni v práci toužíte po relaxační lázni. Není to ovšem nejlepší nápad. Dlouhé koupele ve voňavé pěně vašemu intimnímu prostředí nepomáhají. Pokuste se je omezit maximálně tak na jednu koupel týdně a přednost dejte sprchování. 

Mýdla a sprchové gely také nejsou vhodnou volbou. Obecně platí, že všechny přípravky obsahující parfém a barviva vám neprospívají. Sáhněte buď po speciálních prostředcích určených přímo pro intimní hygienu, nebo dejte přednost obyčejné čisté vodě. Ta neobsahuje žádné umělé složky a parfémy. Nemusíte se tedy obávat různých podráždění nebo alergických reakcí.

Intimní hygienu se opravdu nevyplatí v žádném případě podceňovat. Právě jejím správným dodržováním by se mnohé ženy vaginálním infekcím vyhnuly.